وی این وضعیت را ناشی از سهل انگاری و بی اعتنایی مدیران این واحد به مسایل زیست محیطی عنوان کرد و گفت: اداره کل محیط زیست نمی تواند از کنار نادیده گرفتن آشکار قوانین بگذرد و در نظر دارد این امر را از طریق مراجع قضایی پیگیری کند.
مطهری با اشاره به آلودگی های صورت گرفته از ناحیه این واحد قدیمی صنعتی، افزود: البته تاکنون تذکرات و هشدارهای مکرری برای رفع این آلودگی های زیست محیطی به کارخانه قند شیروان داده شده اما مورد بی توجهی قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به مشکلات سامانه تصفیه فاضلاب کارخانه قند، گفت: فاضلاب این واحد باید منطبق بر استاندارد و برای استفاده در مزارع اطراف قابل استفاده باشد و حال آنکه چنین نیست و مدیریت سابق به این بخش بی اعتنا بوده است.
مطهری با اشاره به بوی نامطبوع این واحد در فصل فعالیت، افزود: تاکنون شکایات زیادی از سوی روستاییان همجوار در خصوص آلودگی این واحد صنعتی به این اداره صورت گرفته که می تواند مستند و در مراجع قضایی مطرح شود.
اجرای طرح تصفیه خانه کارخانه قند شیروان اواخر بهمن سال 91 با حضور رییس وقت سازمان حفاظت محیط زیست با اعتبار 15 میلیارد ریال کلنگ زنی شد اما تاکنون به سرانجام نرسیده است.
کارخانه قند شیروان یکی از قدیم ترین واحدهای تبدیلی در خطه شمال شرق کشور است که ظرفیت اسمی تبدیل این واحد مصرف چهار هزار تن چغندر قند در شبانه روز است اما اکنون با نیمی از این ظرفیت کار می کند.
چغندر قند مورد نیاز کارخانه قند شیروان علاوه بر خراسان شمالی، از استان های خراسان رضوی و جنوبی و سمنان به این کارخانه حمل می شود.
منبع : ایرنا